Üzenőfal

Név:
E-mail:
Hozzászólás:

#20 - Kovács Anett2014.04.22. 11:17

Tisztlet Doktor úr! az én problémám valószínűleg, nem tűnik nagy bajnak, nem betegeség de engem esztétikailag sajnos zavarnak. vékony és fehér bőrű vagyok,akinek helyenként átlátszanak a kék erei (hajlatoknál, kezemen, mellkason, de ami leginkább zavar hogy az arcmon is, például az egyik szemem sarkánál. nem feltűnő,de ha jobban közelebbről megnézzük, ott a kék kis erecske. sajnos valószínűleg örökölhetem is, nagymamának is vékony bőre volt. az lenne a kérdésem, hogy tudom valamivel a bőröm szerekezetét erősíteni? vagy csak halványítani hogy ne látszodjanak így át! azt olvasgatam hogy a Q10 és kollagén tartalmú krémek, erősítik a bőrt. ez igaz, vagy az én problémámra ez nem megoldás? a másik még az érfal erősítő krémek...ha azt használom az jó lehet rá hogy csökkentse a láthatóságát, vagy az csak rosaceás bőrnek jó? gondolkodtam hogy barnulok szoláriumba amíg nincs nagyon nap, és akkor nem lesz ilyen fehér a bőröm.....vagy ön mit javasol, mit tudok tenni? kérem segítsen valami tippekel, tanácsokal! Válaszát előre is köszönöm!

#19 - Andrea2014.03.03. 01:50

Tisztelt Doktor Úr!

A lábamon néha apró kis pöttyök jelennek meg föként a térdem és bokám környékén de egy kevés a felkaromon is. Lehet hogy köze van hozzá a száraz bőrömnek álltalában fürdés után jönnek elő és lehet hogy ez hülyeség de úgy vettem észre jobban kijönnek miután lefekszem és bebújok a takaró alá. Úgy néznek ki mint a borotválkozás utáni kis piros pöttyök csak ezek nem pirosak hanem megegyeznek a bőröm szinével.

Válaszát előre is köszönöm.

#18 - Fekete Zsuzsa2014.02.07. 20:42

Tisztelt Doktor Úr!

Erdélyből írok, elnézést, ha néhány kifejezést nem tökéletesen írok le, ugyanis minden eredmény román nyelven érkezik.
Édesapám esetéről szeretnék kérdezni, 64 éves. 2013 nyár elején elkezdett nőni a hátán (deréktól fennebb, bal oldalon) egy kis csomó. Teljesen kerek volt és a ruhák viselésétől, meg valószínűleg megsértette valamivel, elkezdett nőni. Először lilás-vöröses, vérrel teli csomónak nézett ki, majd novemberre kb. 2 cm átmérőjű lett és vérzeni kezdett, mert megsértette a ruha. Bőrgyógyászhoz fordultunk, novemberben műtétileg eltávolították a csomót. Az orvos szabad fogalmazású leírása szerint jól körülhatárolt volt, erős szárral (kocsánnyal) rendelkezett, valami jó indulatú, ér eredetű dologra gondolt. A szövettani vizsgálat eredménye: Amelanotikus Nodularis Melanoma, Clark IV, Breslow 6,2 mm, fekélyesedés nem észlelhető, nem észlelhetőek tumorsejtek intralimfatikusan és intravaszkulárisan. Amint ezt az eredményt megkaptuk, azonnal újabb műtéten esett át, a biztonsági szélek megnagyobbítása miatt. A második kimetszett darab teljesen tiszta volt, semmi nyoma tumorsejteknek. A seb mára már nagyon szépen begyógyult.
Az immunohisztokémiai vizsgálat elvégzése után az eredmény: melanomának megfelelő immunofenotípus, intravaszkuláris invázió jelei nélkül.
Ki67 (B56 klon)-10%
Pancitokeratin (AE1|AE3)-negatív-pozitív a laphámban
S100 (4C4.9 klon)-erősen pozitív a tumorsejtekben
HMB45-intracitoplazmatikusan fokálisan pozitív
CD34 (Ab-1 klon)-pozitív a vaszkuláris endotheliumban(?)

Mostanáig semmilyen kezelést nem kapott. Pár napja átirányítottak az onkológiára, elvégezték a hasi- és mellkasi CT vizsgálatot kontrasztanyaggal. Teljesen jó az eredmény. A következő vizsgálat a nyirokcsomó festés lesz, majd, ha szükséges, eltávolítás.

Szeretném megkérdezni Öntől, lehetséges-e, hogy a lemetszett csomó mégsem melanóma volt? Összetévesztehtő esetleg az ércsomóval?

Válaszát előre is köszönöm.

#17 - Kiss Arabella2013.11.21. 20:35

Tisztelt Doktor Úr!

Az arcom bal oldalán herpesz miatt sebhely, hegesedés maradt vissza. Hogy tudnám ezt kezelni? Mivel tüntethető el?
Mért jön elő a herpesz egyre gyakrabban?
Az arcomat kezelem Differin krémmel, faggyúmirigy gyulladás miatt.
Válaszát előre is köszönöm.

#16 - Eva Reichert2013.10.30. 16:31

Tisztelt Doktor Ur!

Fiam fejbo"re`n e`vek ota piros karika`k vannak, a legnagyobb kb 2 cm atmero``ju", a kozepuk ures. Viszket is hol jobban, hol kevesbe`. Tobb orvos la`tta, de mind ugyanazt mondja es adja ra`, de semmi sem hasznalt. Legutobb azt mondta valaki, hogy ez ring-worm, gombasodas fe`le. Ami kremet adtak ra`, az sem haszna`lt. Ke`rem adjon tanacsot mi lenne megoldas az ilyen fejbo"rproble`ma`ra. Koszonom!

#15 - Tisztel Doktor Ur!2013.08.04. 17:00

Egy ketto kicsi hajszalvekony er lathato az arcomon. Alig par millimeter hosszusagu, vastagsage egy millimeter sincs. Szeretnem eltuntetni, viszont repulnom kell oda-vissza (Mo.-London). Ez kockazati tenyezo?
Valaszat elore is koszonom.
Udvozlettel: Brigitta

#14 - Kiss Éva2013.02.13. 13:34

Tisztelt Doktor Úr!

Nekem elég sok anyajegyem van, és sok szabálytalan. Vannak amik több színűek is, de véleményem szerint ilyenek is voltak. Azt szeretném megkérdezni, hogy a bőrrák egyszerre több anyajegyen vagy általában csak egy anyajegyen alakul ki? Minden elváltozás rosszindulatú? Ha az elváltozási folyamat elkezdődik akkor az utána folyamatosan változik, mindig nő? Én több mint fél éve végzek önvizsgálatot, azóta nem tapasztaltam változást.

Segítségét előre is köszönöm!

#13 - Ivánné2013.01.29. 19:53

Tisztelt Doktor Úr!
Férjemnek körülbelül 2 éve kipirosodik a hónalja, pénisze, herezacskója és a combhajlatánál. LOMEXIN krémet használjuk mindennap. Férjem több mint 15 éve cukorbeteg, ezzel van összefüggésben, vagy ez nem befolyásolja? Sajnos előző levelemnél rossz e-mail címet adtam meg. Segítségét előre is köszönöm!

#12 - Kalányos Bea2013.01.22. 09:31

Tisztelt Doktor Úr!
szeretnék választ kapni a következő kérdésemre.13 éves lányomnak derékig érő haja van és csomóba hullik van e rá valamilyen gyógymód esetleg sampon amivel helyre lehet hozzni vagy gondoltam a hair clair re hogy ő szedhetné e!
Segitségét előre is köszönöm

#11 - gal ivanne2013.01.02. 17:39

Tisztelt Doktor úr!Normális dolog az,hogy a férjemnek állandoan kipirosodik a honalja,pénisz,herezacskoja és a combhajlatban?LOMEXIN krémet használjuk mindennap.Ez azért lenne mert cukros,vagy ez nem befolyásolja,már 2-éve.Köszönöm!